یکی از مهم ترین تصمیماتی که مدیر سایت باید بگیرد انتخاب نام دامنه و انتخاب بهترین هاست برای وب سایت میباشد. اگر گزینه مناسبی انتخاب نشود همواره به عنوان مدیر سایت از تصمیم خود متضرر خواهید شد. البته جای نگرانی وجود ندارد چرا که هر زمان فرصت تغییر دامنه و هاست خود را با صرف زمان و هزینه خواهید داشت. اما این کجا که از به وجود آمدن چنین مشکلی جیوگیری کنید و آن کجا که بعد از رخ دادن مشکل به فکر چاره باشید. در این مقاله قصد داریم به منظور رخ ندادن این مشکل به معرفی 14 مورد از نکات خرید هاست که باید به آنها توجه کنید بپردازیم.
خرید هاست مناسب از ابتداییترین مسائلی است که اگر به خوبی به آن توجه نکنید باعث متضرر شدن شما خواهد شد. به این فکر کنید که خرید هاست نامناسب چه مشکلاتی میتواند برایتان ایجاد کند؟ اجازه دهید به معرفی چند مورد بپردازیم.
اولین کاری که باید بکنید توجه به این نکته است که هدف شما از راهاندازی وب سایت مورد نظر چیست؟ و سطح توقع و نیاز شما چه اندازه میباشد. بعد از تعیین هدف دیگر در مورد تصمیم گیری راحتتر خواهید شد.
به عنوان مثال شما قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی دارید و قرار است تمام وقت روی وبسایت کار کنید؛ در واقع وبسایت کسب و کار اصلی شما است؛ بنابراین خیلی معقول است که دنبال گزینههای حرفهایتر و بهتری باشید تا با خیال راحت بتوانید همه سرمایه و انرژی صرف شده خودتان به میزبان خودتان امانت بسپارید.
بعد از تعیین هدف و در نظر گرفتن بودجه مورد نظر برای استارتآپ و یا کسب و کار خود، راحتتر میتوانید با توجه به قیمتها، هاستینگ مناسب خود را انتخاب کنید. قیمتهای شرکتهای مختلف با توجه به امکاناتی که به شما میدهند متفاوت هست و سعی شده در این مقاله به نکات مهمی که باید در نظر بگیرید اشاره کنیم.
به صورت خیلی کلی اگر شروع به کار سایت میباشد هزینه یک هاستینگ معقول و خوب از 99,000 تومان سالانه برای حداقل حجم لازم بیشتر نخواهد شد. چرا که این میزان برای راهاندازی و شروع سایت بوده و مسلم است که در این مدت زمان منابع شما با کمبود مواجه نخواهد شد.
آپتایم سرور به این معناست که سروری که اطلاعات سایت شما روی آن نگهداری میشود چه مدت در سال آنلاین و قابل دسترسی است؟ یا به تعبیر دیگر میتوان گفت چه مدت در سال یا ماه سایت شما در دسترس نیست! به مثالهای زیر توجه کنید:
البته این آمار و ارقام در ایران صادق نیستند! و هر لحظه آمادگی این را داشته حتی در بهترین میزبانها حتی تا چند ساعت در یک روز سایت شما از دسترس خارج شود. برای اینکه میزبانی هاست با آپتایم بالایی را انتخاب کنید، ما سعی کردهایم سرویسی را به منظور بررسی آپتایم هاستینگهای ایرانی راهاندازی کنیم که تا چند ماه دیگر تکمیل خواهد شد؛ اما موقتا برای دسترسی به آپتایم برخی شرکتها میتوانید از منوی سایت روی گزینه وضعیت سرورها کلیک کرده و شرکتهای موجود را بررسی کنید.
تقریبا غیر ممکن است که شما سایت داشته باشید و سر و کارتان به سیستم پشتیبانی نیفتد. زمان پاسخگویی و کیفیت حل مشکل نهایی، 2 فاکتور اصلی در پشتیبانی هاستینگها میباشد. همه شرکتها ادعای پشتیبانی قوی را میکنند اما بهتر است که نظرات کاربران و دوستان خودتان را پرسوجو کنید.
خیلی از اوقات در غیر از ساعات کاری و یا شاید نصف شب اگر دچار مشکل شوید، اگر از شرکتهای معتبر سرویس تهیه کرده باشید معمولا با توجه به حجم بالا کار کارمند شیف شب دارند و اگر مشکل جدیای در کار نباشد، کمک خواهند کرد. در غیر این صورت باید 1 روز معطل بمانید تا مشکل پیش آمده را حل کنند.
معمولا مدیران سایتها بعد از مدتی به فکر راهاندازی یک سایت دیگر میافتند. قابلیت addon domain به این معنا میباشد که چند دامنه(آدرس سایت) دیگر را میتوان به هاست خود اضافه کرد، بدون اینکه نیاز به تهیه هاست مجدد باشد.
معمولا هاستینگها به منظور مصرف بهینه از منابع سرور روی این مورد سخت گیری میکنند و نهایتا امکان افزودن یک دامنه را به شما خواهند داد. اما سعی کنید هاستی را انتخاب کنید که حداقل 1 addon domain داشته باشد.
وب سایتها رشد میکنند و ماهانه تعداد بازدید و مخاطبین سایت گسترش پیدا میکند. قبل از تهیه هاست و انتخاب پلن مورد نظر باید پیشبینی لازم از میزان افزایش بازدید سایت را تا تاریخ سررسید پرداخت هاست داشته باشید؛ همچنین به این نکته هم توجه کنید که در این مدت نیازی به افزایش حجم یا خرید پهنای باند اضافه پیدا نکنید. پس پلنهای بعدی را نگاه کنید و در نظر بگیرید که اگر سایت شما گسترش پیدا کرد آیا پاسخگوی نیازهای آینده وبسایت شما خواهد بود یا خیر؟!
در نظر داشته باشید که هاستی که انتخاب کردید چه سیکلهایی را برای تمدید دارد. به عنوان مثال دورههای ماهانه، 6 ماهه و سالانه سیکلهای رایج میباشد. مثلا اگر مجبور باشید بدون امتحان هاست و امکانات مجموعه هزینه هاست را برای 1 سال بپردازید، این کار گزینه خوبی نیست و شاید پشیمان شوید.
یکی دیگر از گزینههایی که باید توجه ویژه ای به آن کنید محدودیت ارسال ایمیل از طریق smtp بر اساس ساعت میباشد. این ایمیلها شامل ایمیلهای خبرنامه، ایمیلهای مربوط به عضویت، دیدگاههای سایت و… میباشند.
البته که تهیه یک سرویس ایمیل مارکتینگ جداگانه مثل mailerlite و سرویسهای دیگر جهت ارسال گروهی ایمیل بهتر است؛ اما برای ارسال ایمیلهای داخلی سایت حواستان به این مورد باشد. در مقالات آتی سعی میکنیم به معرفی بهترین سرویسهای خبرنامه و ارسال ایمیل نیز بپردازیم.
بعضی از هاستینگها امکان ارائه گواهینامه ssl رایگان(گواهی ssl در واقع همان https سبز رنگ آدرس سایت میباشد) را دارا هستند که مزیت خیلی مهمی است؛ چرا که اکثر سایتها https هستند و این مورد روی سئو سایت هم تاثیر دارد و اگر این امکان را نداشته باشد باید هزینهای جداگانه حتی بیشتر از هزینه هاست خود برای این امکان پرداخت کنید.
کنترل پنل در واقع نرم افزار مدیریت و کار با هاست شماست. ابزاری که با آن فایلها، دیتابیس و… را مدیریت میکنید. البته کنترل پنل زیاد برای کاربر فرقی ندارد و حساسیت زیادی روی این مورد نشان ندهید اما برای شرکت با توجه به هزینههای متفاوت خرید لایسنس قضیه فرق دارد.
اگر شرکت به شما دورهای موقت جهت تست سرویس را پیشنهاد میدهد و یا ضمانت بازگشت وجه را دارد حداقل میتوانید تا حدودی اطمینان کنید که از نظر مالی زیاد متضرر نمیشوید ولی شاید وقت شما به هدر رود.
قطعا از مهمترین مواردی هست که باید دقت کنید. چرا که شاید دوست نداشته باشید بعد از کلی صرف هزینه و زمان به یکباره همه اطلاعات سایت شما از بین برود و به نقطه صفر برسید!
در مورد نحوه بکآپ گیری و دورههای زمانی بکآپ گیری دقت کنید. حتما هاستینگی را انتخاب کنید که امکان دسترسی به بکآپ خود را داشته باشید تا در صورت لزوم از این امکان استفاده کنید.
همانطور که در مقاله هاست چیست؟ بررسی کردیم، ما معمولا چندین نوع میزبانی وب داریم؛ مثلا هاست اشتراکی که روی یک سرور چندین سایت قرار داده میشود(و هرکسی بسته به بازدید سایتش از منابع آن سرور به صورت شراکتی استفاده میکند) و یا سرور مجازی و سرور اختصاصی!
نکتهای که وجود دارد درصدی از میزان منابع(مثل cpu سرور) که در اختیار شما قرار میگیرد میباشد. البته این میزان محدودیت سیستمی نیست و مثلا اگر روی یک سرور 20 سایت قرار گیرد میزان منابع سرور ظاهرا روی 5% تنظیم میشود.
انتخاب هاست ایران یا هاست خارج(معمولا آلمان یا فرانسه) فاکتور تعیین کنندهای در کیفیت هاست و قیمت هاست میباشد. هاست ایران با توجه ذخیره اطلاعات داخل سرورهای ایران برای سایتهایی که مکان ذخیره اطلاعات برای آنها مهم است حائز اهمیت است. همچنین با توجه به مسافت کم مکانی بین کاربر(که عمدتا داخل ایران هستند) از سرعت بالایی برخوردار هستند.
اگر آموزش مورد نظر رو نتونستید پیدا کنید، میتونید از طریق حساب کاربری تون یه تیکت ایجاد کنید و آموزش مدنظرتون رو درخواست کنید.
© تمامی حقوق محفوظ و متعلق به دیبایت می باشد - 1394 - 1398